Bingo på nätet

Idag är det extremt populärt att spela bingo även på Internet, detta har du säkert märkt. Om du inte spelat själv så har du antagligen vänner som gör det eller i alla fall sett reklamen för någon av alla bingosajter på TV.

Det finns många fördelar med att spela bingo på nätet, en av dem är att det gjort bingon mycket mer tillgänglig. Du behöver inte längre ta dig någonstans en bestämd tid för att spela bingo. Man bestämmer helt själv när på dygnet man ska spela, hur länge och vart man vill befinna sig, det enda som krävs är tillgång till en dator med Internet och lite tid. För många människor har det blivit ett skönt avbrott i vardagen att sätta sig ner en stund för att spela lite bingo. Dessutom kan man ju om man har tur, vinna några slantar på det också, det klirrar skönt i hushållskassan.

Men bingo på nätet är så mycket mer, det finns dem som påstår att man förlorar det sociala med att spela bingo när man spelar på nätet. Att bingohallen är en mötesplats som inte går att få online. Vi tycker att dem har fel, bingo på nätet är precis så socialt som man vill att det ska vara. Det finns bingosajter som både har chatt i direkt anslutning till varje spel och ett community där man kan ha en egen sida och prata med andra spelare. Det finns bingosajter där man kan lära känna nya människor, byta recept och allt möjligt. Skillnaden är att på nätet väljer du själv om du vill prata med dina medspelare eller bestämma träff med dina vänner i chatten till ett visst spel, en viss tid, på en viss sajt. Du behöver inte prata med någon om du inte vill. Spelar man i en bingohall kan man ju råka ut för att fastna i samtal med människor man inte alls är intresserad av att prata med.

Dessutom bestämmer du helt vilket engagemang du vill ha i spelet. Vill du passa på att göra andra saker medan numren dras? Då är det bara att välja en funktion som kallas för ”automarkering” eller ”autodab”. Genom denna fiffiga funktion behöver du inte själv sitta framför datorn och hålla koll på vilka nummer som dras för att markera på din bricka. Spelet gör det åt dig. Denna funktion är inte bara underbar när du vill passa på att göra annat, den är även perfekt för dig som vill spela flera brickor i taget men inte är så snabb själv. Och skulle din dator krascha eller ditt Internet lägga ned, då håller spelet koll åt dig. Så även om något händer så missar du aldrig en vinst.