BingoLive

BingoLive är ett bingokoncept från Svenska spel. Bingo har alltid varit ett populärt spel i Sverige där många svenskar har provat på och fastnat för bingo på bingohallar, bilbingo, Bingolotto och onlinebingo. När onlinebingon lanserades så tappade bingohallarna många spelare. Idag ser man dock ett uppsving, framförallt beror detta på att många kändisar, såväl i Europa som i USA har börjat spela bingo live. Svenska Spel lanserade därför för ett par år sedan BingoLive för att möta denna nya efterfrågan på livebingo.

Bingon fyller 50 år i Sverige år 2011. Det är en tradition väl värd att bevara, men det är också dags att förnya den, vilket Svenska Spel ville göra med sitt koncept. Tanken var att bingohallarna med BingoLive skulle locka de yngre spelarna av båda könen. Man ville satsa på bingoupplevelsen men också på att spelarna ska känna att det är tryggt och säkert att spela bingo hos Svenska spel. Ljud, ljus, olika teman och events kom att användas för att skapa en totalupplevelse kring bingon. Man ordnar temakvällar och företagstillställningar. Dock blev inte konceptet så populärt som Svenska spel hoppades på, flera av BingoLive-hallarna fick läggas ned eller tillhandahålla vanlig bingo.

I skrivande stund finns det fem stycken BingoLive-hallar i Sverige. Dessa finns på Fridhemsplan, Hötorget, Sundbyberg, Skärholmen och Jönköping. Hela 90 % av överskottet går till de föreningar som är knutna till respektive bingohall. I entrén till respektive bingohall kan man se vilka föreningar som får ta del av överskottet. Man kan spela variantbingo, 90-bollarsbingo samt spelet Jackpot. I Jackpot ska bingo uppnås inom ett givet antal drag och det är ganska höga vinster. Det finns även spelmaskiner i bingohallarna. Maxvinsterna i hallarna är på 100 000 kronor.