Bingovarianter

I de bingohallar som fortfarande finns kvar i Sverige är det först och främst klassisk bingo som gäller. Brickor med fem gånger fem rutor, och den vinner som först lyckas få fem i rad, i valfri riktning. Men online så finns det ett antal olika varianter att välja mellan. En del av dessa spelas också live, även om det inte är så vanligt. Förutom klassisk bingo är de två vanligaste varianterna just mönsterbingo, och variantbingo.

Mönsterbingo

En mönsterbingobricka ser ut som en vanlig bingobricka, med den skillnaden att det finns ett mönster därpå. Spelet går sedan till som vanlig bingo, med den skillnaden att i stället för att få fem i rad, så är målet att fylla i detta mönster. Mönstret kan se ut på nästan vilket sätt som helst, från extremt enkelt, där målet bara är att kryssa för de fyra hörnen, till fantasifigurer och former. Kravet för att vinna i mönsterbingo är mer exakt än i vanlig bingo, där det räcker med att få fem i rad. En stor del av nöjet med mönsterbingo är också att se vilket mönster det är man ska fylla i den här spelomgången.

Variantbingo

Variantbingo är en form av bingo som är otroligt populär online, och det är inte svårt att förstå varför. En variantbingobricka består av tre vanliga bingobrickor. Inget nummer förekommer mer än en gång, vilket gör att alla nummer från 1 till 75 finns representerade. Man kan alltså vara säker på att man måste kryssa för ett nummer efter varje dragning. Målet är sedan att få fem i rad, som i vanlig bingo. Spelet slutar dock inte där, utan fortgår tills någon får två stycken fem i rad, sedan tre, fyra och slutligen en hel bricka full. Ett variantbingoparti tar alltså betydligt längre tid att spela än vanlig bingo, men systemet med delvinster gör ändå att man har ungefär lika många vinstchanser.