Idrottens bingo

Idrottens Bingo är ett bingohallskoncept som startade 1979. Det är idag en av Sveriges största bingoarrangörer som ägs av Västsvenska idrottsförbundet. Idrottens Bingo drivs helt utan privat vinstintresse, vilket innebär att den största delen av deras vinst tillfaller föreningslivet. När du spelar bingo hos dem så är du alltså med och stärker Sveriges föreningsliv. Ungefär 65 % går till vinster, 20 % till föreningarna och resten går till lokaler, löner och liknande. Förra året fick föreningarna vara med och dela på hela 35 miljoner kronor.

I skrivande stund äger Idrottens Bingo över 19 hallar och har hela 200 anställda med en omsättning på cirka 400 miljoner kronor. Idrottshallarna ligger framförallt i Västergötland, men de har också några bingohallar utspridda i landet, exempelvis i Stockholm och Linköping, och med sett ur bingons historia lär det öka ytterligare en del. De erbjuder bingo flera gånger i veckan och du kan tydligt se vart det är bingo nästa gång genom att titta in på deras hemsida. Ofta har de olika kampanjer för att locka till sig nya spelare. De brukar också ha jackpots som kan vara uppe i riktigt höga summor. Mellan spelomgångarna kan du köpa fika, spela på spelautomater och umgås med de andra spelarna i de mysiga bingolokalerna. De har en kundklubb där vem som helst får bli medlem och som medlem får du ta del av erbjudanden, bonus och spännande aktiviteter.

Det är framförallt klassisk bingo som erbjuds, men ibland har de specialare som mönsterbingo eller variantbingo. Du kan spela på bingobrickor av papper, precis som man alltid gjort, men det finns också möjligheten att spela bingo på en dataskärm, så kallat databingo eller terminalbingo.